24 Aralık 2011 Cumartesi
Yilbaşı Kurabiyesi...
Yılbaşı yaklaşırken ben evde değişik kurabiyeler pişirmeyi severim eğer sizde yilbaşi kurabiyesi pişirmek isterseniz işte tarifi ;
Hamuru ;
- 650gr un
- 1 çay kaşığı karbonlar
- yarım çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- yarım çay kaşığı karanfil
- 225 gr yumuşatılmış tereyağ
- 200 gr tozşeker
- 1 adet yumurta
- 325 gr pekmez
- 1 çay kaşığı vanilya özü
Süslemesi için Glazür ;
- 2 yumurta akı
- 500 gr pudraşekeri
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- renklendirmek için gıda boyalari
Hazırlanması:
Un,karbonat,tuz,zencefil,karanfil ve tarçını karıştırın.Başka bir kapta tozşeker ,tereyağ ve yumurtayı 2 dk çırpın.Pekmez ve vanilyayı ekleyip 2 dk daha çırpın.Kuru malzemeleri tereyağ karışımına ilave edip yoğurun. Hamuru 2 parçaya ayırarak ayrı diskler şeklinde plastik folyoya sarın ve 2 saat bekletin.Daha sonra unlanmiş tezgahta 6 cm kalınlığında açın ve kalıplara şekil verin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kenarları kahverengi oluncaya kadar pişirin. Üzerlerini renklendirdiğiniz glazürle süsleyin.
Not :Eğer glazürü hazırladığınız anda kullanmayacaksanız,kurumaması için nemli bir bezle örtüp kapalı bir kapta saklayın.
Şimdiden iyi eğlenceler :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder