24 Aralık 2011 Cumartesi

Yilbaşı Kurabiyesi...

Yılbaşı yaklaşırken ben evde değişik kurabiyeler pişirmeyi severim eğer sizde yilbaşi kurabiyesi pişirmek isterseniz işte tarifi ; Hamuru ; - 650gr un - 1 çay kaşığı karbonlar - yarım çay kaşığı tuz - 2 çay kaşığı zencefil - 1 çay kaşığı tarçın - yarım çay kaşığı karanfil - 225 gr yumuşatılmış tereyağ - 200 gr tozşeker - 1 adet yumurta - 325 gr pekmez - 1 çay kaşığı vanilya özü  Süslemesi için Glazür ; - 2 yumurta akı - 500 gr pudraşekeri - 1 çorba kaşığı limon suyu - renklendirmek için gıda boyalari Hazırlanması: Un,karbonat,tuz,zencefil,karanfil ve tarçını karıştırın.Başka bir kapta tozşeker ,tereyağ ve yumurtayı 2 dk çırpın.Pekmez ve vanilyayı ekleyip 2 dk daha çırpın.Kuru malzemeleri tereyağ karışımına ilave edip yoğurun. Hamuru 2 parçaya ayırarak ayrı diskler şeklinde plastik folyoya sarın ve 2 saat bekletin.Daha sonra unlanmiş tezgahta 6 cm kalınlığında açın ve kalıplara şekil verin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kenarları kahverengi oluncaya kadar pişirin. Üzerlerini renklendirdiğiniz glazürle süsleyin. Not :Eğer glazürü hazırladığınız anda kullanmayacaksanız,kurumaması için nemli bir bezle örtüp kapalı bir kapta saklayın. Şimdiden iyi eğlenceler :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder