7 Aralık 2011 Çarşamba

Tarihi Yarımada

Dün hava çok güzel olduğu için istanbul'un en tarihi mekanlarını gezmeye karar verdik ve 'Tarihi Yarımada 'ya gittik.Vapurdan indikten sonra ilk durağımız 'Kapalı Çarşı 'oldu,uzun zaman olmuştu gitmeyeli.Kuyumcular ışıl ışıl dı,çantacılar da rengarenk.En güzel vitrine sahip mağaza 'Vakko' bence,sade ama şık.Ama ben 'Mac ' mağazasının iç tasarımını da çok beğendim. Kapalı çarşı da dolaşmak çok keyifli olsa da tüm gunümüzü harcamak gerekir di ,o yüzden de vitrinlere biraz bakındıktan sonra ,hemen diğer durağımız olan 'Yerebatan Sarnıcı 'na yöneldik.Yerebatan Sarnıcı'na daha önce bir İstanbul'lu olarak gitmemiş olmaktan büyük utanç duydum.Merdivenlerden iner inmez gördüğüm görüntü muhteşem di,ışıklandırma da inanılmaz bir gizem katmıştı ortama ( Bu arada gördüğüm yerlerin sadece fotograflarını sizlerle paylaşacağım , tarihini araştırmak ,ve gidip o muhteşem goruntüyü gözlerinizle görmek te size kalmış ). Yerebatan Sarnıcı'ndan hayranlık dolu bakışlarla ayrıldıktan sonra ,hiç dinlenmemiş olduğumuzu farkettik ve sadece 80 m uzaklıktaki 'Tarihi Sultanahmet koftecisi' ne gittik,oldukça lezzetliydi,mutlaka deneyin!!!
Yeterince oturduk dedik ve Sultanahmet camisine gittik,tek kelimeyle muhteşem :))) Duvarlardaki işlemeler,uzun uzun bakılmaya değerdi.
Oradan da 'Ayasofya Cami'ye gittik ama saat 4 ü geçmişti ve kapanmıştı,aklınızda bulunsun! Kabataş'tan döneceğimiz için 'Gülhane Parkı ' nın içinden geçerken yaprakları dökülmüş ağaçların arasından ,tertemiz havayı içimize çekerek yürüdük.
Çok keyifli bir gunün ardından Kahve dunyasında kahvemizi içip ,tekrar vapur iskelesine doğru yürüdük.
İstanbul'lu bile olsanız arada bir istanbul'un güzelliklerini hatırlamak gerektiğini unutmayın :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder