17 Ocak 2013 Perşembe

Dukan mı denesek...

Hep diyet yapmaya başlayan ama bir türlü sonlandıramayan ben, bende insülin direnci olduğunu da öğrendim ya artık tamam başlasın ve bitsin ki tatillerde daha çok yerim :) dedim ve bu mantıkla zayıflanmaz diyen sevgili kocama, yook yoook en verimlisi böyle olur dedim ve başladım diyete:) İlk hafta çok verimli gitti, rahat rahat ( rahat derken bol bol yedim, hiç aç kalmadım demiyorum resmen aç gezdim) verdim 2-3 kilo.
Ama daha çok yolum var benim! O yüzden rahat rejimleri araştırmak ta fayda var dedim ve bakındım etrafa...Karşıma çıkan Dukan rejimi benim aklıma yatsa da iş arkadaşlarımın çok zararlı demesi ve bazı internet sitelerinde yazan doktorlardan sert makaleleri görmüş olmam az da olsa beni korkuttu.
Mesela anlamadığım sorular var, derler ki;
  • Dukan yapma! O sadece kastan yakıyor! Kas derken? Kilo fazlası olan insanda önceden yağ yakması gerekmez mi?
  • Çok zararlı çook! Ama neden? Meyve yok! Zaten bende insülin direnci var, kasa kasa yemiyorum!
  • Aman uzak dur, sadece proteinle beslenilmez! Bizim Türk erkekleri besleniyo ama!

Ben bu sorularıma cevap bulamadım henüz ama araştırmalarım devam ediyor, bir bilen varsa eğer lütfen cevaplasın!

1 yorum:

  1. şebnemcim, gizem ben..
    ben bayadır yapıyorum dukanı. bi kere kas mas gitmiyor direk yağ gidiyor. evet protein ağırlıklı ama bir gün sebze protein bir gun protein şeklinde. ,ilk atak dönemi zor ama. bi de pişirilen yemek tarzı değişiyor evet. normal yemekleri dukana uyarlamak gerekiyor bazen. dukanın en önemli noktası çooook su içmek. ve vitamin kullanmak. bunları yaparsan zararı filan yok. çok da etkili bir diyet. benim uzun zamandır yapıyor olmamın tek sebebi kendi ahmaklığım. haftaiçi yaptım haftasonu bozdum. öyle olunca yerimde saydım veya verdim sonra birazını aldım filan.. yap boz olmuyor bu diyet. bi başla dişini sık, yap 3 ay bitti gitti.. ben yılbaşında tekrar başladım ve bu sefer bozmamaya kararlıyım bitmeli bu iş. çünkü uzunsüre dukan yapmak çok bayıcı. diyetin temeli karbonhidrat ve şekeri hayatından çıkartmak. http://www.dukandiyetitariflerim.com/ bu siteyi incele. pek çok soruna cevap bulacaksın canım. kolay gelsin..

    YanıtlaSil