8 Ekim 2012 Pazartesi

Harika Tatilll...


Bu tatili nasıl anlatsam, nerden başlasam bilemedim…
Eğlencenin böylesi dedirten Oktoberfest – Münih’ten mi, yoksa bu şehir fantastik bir film sahnesi dedirten Prag mı!

Ben gezi sıramızı takip edeyim en iyisi…
Lufthansa havayolları ( bize yapmadığı terbiyesizlik kalmadı – o başlı başlına bir blog yazısı ) ile Münih’e indik, Oktoberfest için 6 ay öncesinden yer ayırtmamıza rağmen sadece Münih’in bir kasabasında yer bulmuştuk ve kiraladığımız arabayı da alıp yola çıktık.

Kaldığımız yer ‘ GAUTİNG ‘ isimli tertemiz, sevimli bir kasaba, Munih’e de çok yakın. Biz Avrupa köy ve kasaba’larının görülmeye değer olduğunu düşünüyoruz .

Trenle de ulaşılabiliyor ama bizde araba vardı.

Sanırım konukevi de denebilicek küçük ,sevimli bir otelde kaldık. Tertemizdi ve sabah kahvaltısı yeterli derecede iyiydi. İşletmecileri güler yüzlü ve kibardı.
Hemen odalara yerleşip Oktoberfest alanına gitmemizle, kendimizi hemen festivale kaptırdık, harika bir ortam vardı.

Bir yanda litrelik biralar içip yanında Bretzel tüketenler, diğer yanda tavuk sırasında ellerinde birayla bekleyenler ve bir diğer yanda da bizim gibi şaşkınlık geçiren turistler.
Almanlar bu festivali her sene dört gözle beklermiş, zaten ortamdaki mutluluktan anlaşılıyor. O yerel kıyafetleri öyle gururla taşıyorlar ki(esasında bildiğiniz Alman köylüsü kıyafetleri) .

Burada ki ortam süperdi,gerçekti. Hani bizim oteller de yapılan ve sonu hep rezaletle biten Oktoberfest var ya yanına yaklaşamaz aslının.
 
Neyse büyük çadırlarda uzun süre önce rezervasyon yapılmassa oturmak nerdeyse imkansız, küçük çadırlar da şans biraz daha artıyor. Ya da açık alan da ki ufak tefekler tercih edilip, uzun süre kuyrukta beklenip, geçit törenleri de izlenebilir. Biralar Oktoberfest birası adı altında özel üretim fiyatlar ise litrelik biralar 9 – 10 euro arası, buğday birasının fiyatı ise 8 – 10 arası değişiyor. Tavuk çok lezettli, sosis sadece domuz etinden yapılıyor, lezzetli.

Alanda geçit törenleri sırasında yürümek zorlaşsa da genel olarak rahat, hediyelik eşyacılar ve kalp Oktoberfest kurabiyesi satan dükkanlar da zaman geçirmek için uygun.
Tabii Münih sadece Oktoberfest değil, görülmeye değer meydanları, harika birahaneleri var. Marienplatz, alışveriş için tüm ünlü markaları barındıran bir merkez. Şehrin popüler merkezi olması ,en eski birahanelere de sahip olmasının nedeni tabiiki.

 


Bir akşam yemeğini de kaldığımız kasaba da birkaç ev ötemizdeki otelin restoranında yedikten sonra ertesi sabah Prag için uykuya daldık…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder