24 Nisan 2014 Perşembe

Kuala Lumpur, Malezya

Son zamanlarda fuarlarımızın sıklaşmasından dolayı her ay bir yerlere gider olduk. Bazıları önceden gittiğimiz bazıları ise benim için ilk olan şehirler...

Kuala Lumpur'da şehir rehberime yenisi eklenenlerden...

Gitme düşünceniz varsa önceden uyarmalıyım nem oranı oldukça yüksek, hele de havalimanından çıkar çıkmaz yüzünüze çarpan ilk nem yok mu...

Şehir merkezi ortalama 45 dk - 1 saat arası uzaklıkta, taksi çok pahallı değil ve konforlu.
Şehre doğru ilerlerken yol boyu yemyeşil ağaçlar ve oldukça eski bakımsız evler karşılıyor sizi. Ama şehir merkezi yeniden yapılmış, gökdelenlerle ünlü markalarla çevrili, oh be dedirten cinsten.
Biz gitmeden JW Marriot otelde yerimizi ayırtmıştık, oldukça iyi bir seçim yapmışız. Kahvaltısı güzel ancak genelde oda fiyatına dahil olmuyor alırken dahilini bulun derim, çünkü çok ucuz değil.

Otel şehrin göbeğinde hemen içinden geçilen bir alışveriş merkezine ve alt katında harika restoranlara sahip bir konumda. Karşısında ise dünya markalarının hepsine ulaşabileceğiniz 'Pavillion ' alışveriş merkezi bulunmakta.

Yaklaşık 11 saat süren yolculuk sonrası, THY yeterince iyi ama economy uçunca 11 saat o dar koltuklarda yine de yorucu.

Odalara yerleştikten sonra ilk akşam yemeğimizi otelin altında bulunan ' Shouk' isimli restoranda yedik, benden söylemesi noodle'lar bildiğimiz gibi gelmiyor ve yemeklerde benim zevkime uymadı ama şık bir mekan. Hemen yanı başında canlı müzik olması da ilk gece yorgunluğunu atmak için birebir.
Gündüzleri fuar telaşında olduğumuzdan çok gezemesek te akşamlara şehri sığdırdık. Petronas'a çıkamadık ama uzaktan gördük ihtişamını.
Ertesi akşam bir arkadaşın tavsiyesine uyup yine otelin altındaki 'Jake's Steakhouse ' oldu seçimimiz ve işte doğru yerdeyiz. Angus etini öyle güzel pişiriyorlar ki anlatamam, salatadan anlamıyorlar ama et onların işi olmuş. Fiyatlar ucuz değil, uyarmadı demeyin Türkiye'de ne öderseniz Kuala Lumpur'da da aynı.



Yemekten sonra gittiğimiz 'Central Market ' hediyelik bakanlara uygun, ufak tefek alınabilir, görülmeli ama her defasında değil.
Asıl maceramız China Town'a geçince başladı desem inanın yalan olmaz...
Herkes mutlaka gidilip görülmeli demese aklımın ucundan geçmezdi ya neyse...
Dapdaracık bir sokak, bir sürü taklit çanta, saat, kötü bir koku ve inanılmaz pis bir çevre... Bizim başından sonuna toplamda 10 dk da hızlı hızlı yürüyüp geçtiğimiz ve kötü anı olarak sakladığımız anlar..
Ben bir daha gitmem ve kimseye de tavsiye etmem....
Son gecemizde fuar yorgunluğunu atalım azıcık İtalyan yemeği ile mutlu olalım dedik ve Pavillion'un hemen yanı başında hoş temiz cafelerin olduğu sokağa yöneldik...
Michalangelo's diye lezzetli yemekler, buz gibi Tigers bira servis eden restoranımızda harika pişmiş somonlar ve salatalar yedik...




Anlıyacağınız Kuala Lumpur'u güzel noktaladık...



Ertesi sabah yolculuk Phuket, Tayland :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder