1 Nisan 2012 Pazar

Ankara'daki İtalyan...




Uzun zamandır bahsettiğim ama bir türlü fırsatını bulup gidemediğim 'Peperoncino'ya dün akşam gitme fırsatım oldu.Sarp doğduğundan beri bir yerlere çıkmak biraz daha zorlaştı haliyle.Ama dün Ayşe'nin Sarp'a bakma teklifi bizimde hemen rezervasyon için telefona sarılmamızı sağladı.

Mekana ilk girdiğinizde sıcacık ortamı hemen içinizi ısıtıyor:krem rengi tertemiz masa örtülerinin üzerindeki bordo runnerlar ve gri koltuklar...Özenle hazirlamiş şık masalar...Küçük bir salona sahip giriş kısmında az sayıda masa var ama bize arka bahçede ayrılmış masa yerine ben girişteki masalardan birinde oturmayı tercih ettim.İçeri girişte dikkat çeken diğer bir güzellik ise şarap rafları,koridor boyunca uzanıyor...

Masamıza yerleştiğimizde ,hemen başlangıçta küçük birer aperatif içki ve atıştırmalık masada yerini alıyor,ikiside çok lezzetli.

Son derece kibar garsonların çalıştığı mekanda hemen menü getiriliyor ve benim gibi bu ilk gidişinizse size güzel tavsiyeler de bulunuyorlar.

Biz başlangıç olarak 'Enginarlı Salata' tercih ettik; rokalar çok taze ve parmesan peyniri çok lezzetliydi,enginarlar güzeldi ama bir daha tercih edermiyim ,kararsızım..

Ana yemek kısmında ben tabii ki pizza ve Cem'de bonfile tercih ettik.Benim yediğim 'yarı kapalı Calzone 'süperdi,hamurundan bahsetmiyorum bile ,mutlaka bir kere yenilmeli.
Cem'in 'peperoncino soslu bifteği' ise uzun zamandır yediğim en iyi marine edilmiş et ve özenle hazırlanmış sosla buluşmuştu.
Ana yemeklerimize kırmızı İtalyan şarabı eşlik etti:)

Tabii bu kadar özel bir İtalyan restoranına gidipte, espresso eşliğinde ev yapımı Tramisu denemeden olmaz dedik ve iyide ettik....Muhteşemdi...

Ben uzun zamandır Ankara'da aradığım restoranı buldum,Jazz esintileri eşliğinde yemek yerken biraz rahat ,fazlasıyla sıcak ve tam anlamıyla Avrupa'lı bir mekan...

Kesinlikle tavsiye ederim ,benim tercih sıramda ilk sıraya yerleşti,sizin içinse mutlaka denenmeli...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder